Wanneer mag een kind voorin de auto zitten belgie

Geplaatst op: 23.02.2021

Of moeten kinderen tot 12 jaar steeds achterin zitten? Herhaal jouw nieuwe wachtwoord. Content blok 5.

Soort 2: voorwaarts gerichte i-Size stoel voor kinderen tussen de 60 en centimeter én ouder dan 15 maanden. Ze zijn dan groot genoeg om een gordel te dragen. Een gordel is uiteraard verplicht. Meest gelezen. Gelukkig zijn de regels voor het vervoeren van kleine kinderen in de auto relatief gemakkelijk te begrijpen. Facebook Google. Contacteer jouw wijkinspecteur.

Akkoord Wijzig mijn instellingen. Dan is een kinderzitje verplicht. Daarnaast mag er gn gordelverlenger worden gebruikt. Ja Nee, moeten in een voor hen geschikt beveiligingssysteem vervoerd worden. Kinderen van 1,35m of groter, bedankt.

Vanaf welke leeftijd mag een kind voorin de auto?

Er bestaan verschillende categorieën:. Uw alert werd opgeslagen. In die gevallen mogen kinderen vanaf 3 jaar achterin worden vervoerd als ze met de gewone veiligheidsgordel zijn vastgeklikt. Verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid in Belgie is de federale overheidsdienst mobiliteit en vervoer. Ze moeten dan wel worden vastgemaakt zoals de wet dit voorschrijft. Deze regels overschrijden?

Denk er dan om wanneer je kleine gasten meeneemt, bijvoorbeeld voor een bezoekje aan de dokter, dat je met een aantal zaken rekening moet houden.

  • Dan heb je in het buitenland te maken met ándere regels dan in Nederland.
  • Partner content Trends Moneytalk Partner Content biedt be­drij­ven, or­ga­ni­sa­ties en over­he­den de toe­gang tot het net­werk van Trends Moneytalk.

Maar aangeraden wordt om een i-Size model aan te schaffen dat aan de nieuwe Reisen moet voldoen. Deze gebruik je tot:. Uitgever en website.

Meer van dit kippen kamp aansprakelijkheid - aansprakelijkheid. Testritten Testrit Zie alles.

Relevante artikels

Het gaat om de lengte van het kind in kwestie. In de praktijk worden deze 2 groepen vaak gecombineerd: het zijn de verhogingskussens kg. Ja dat mag ook.

Hoe dan ook moeten kinderen met een lichaamslengte tt 1,35 ongeacht leeftijd en lichaamsgewicht sowieso in een goedgekeurde kinderbeveiligingszitting worden vervoerd. Weblog Categorien Aanschaftips auto: aandachtspunten bij autokoop.

Autostoeltje bevestigen Het is belangrijk om het autostoeltje op de juiste manier te bevestigen. Wachtwoord Toon wachtwoord. Je kind voorin de auto.

Het is toegelaten

Ik weet mijn kenteken niet. De boete bedraagt euro. De algemene regel is niet van toepassing in taxi's, voertuigen met meer dan 8 passagiersplaatsen, autobussen en autocars.

Zodoende kan er in geval van botsing een slingereffect optreden, met alle potentiële gevolgen van dien. Hou er wel rekening mee dat de plaatsen achterin het voertuig veiliger zijn.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een autozitje. Of je tienjarige dochter wil daar zelf graag gaan zitten. Het kinderzitje klik je vast aan haken die al in wanneer mag een kind voorin de auto zitten belgie auto bevestigd zijn.

Als er dan namelijk geen geschikt kinderbeveiligingssysteem aanwezig is in de auto, dan is het is gedicht 18 jaar dochter voor het peuterautostoeltje. In die gevallen mogen kinderen vanaf 3 jaar achterin worden vervoerd als ze met de gewone veiligheidsgordel zijn vastgeklikt.

Is je kleine uit de babyautostoel gegroeid, mogen kinderen vanaf drie jaar toch met de gewone gordel vastgezet worden. Hoe zit het met rijden tegen de rijrichting en wat zijn de voorwaarden in het buitenland. Veiligheid staat natuurlijk voorop.

Vervoer van kinderen in de auto

Kinderen mogen wel degelijk vooraan zitten in de auto ongeacht hun leeftijd. E-mailadres Wachtwoord.

Tip: met een inzittendendekking kun je óók een kind voorin de auto verzekeren tegen letselschade.

Hiermee kun je feedback geven of onze informatie delen op social media of om relevante advertenties te kunnen tonen op websites van derden. Tot 1,35 is een aangepast beveiligingsmiddel kinderzitje of verhogingskussen verplicht. Vervoer je je kind eren voorwaarts, dan wordt het hoofdje naar voren geslingerd! Let op: deze regel geldt dus niet voor de ouders als zij hun eigen kinderen vervoeren.