Blauwe plek van bloedprikken

Geplaatst op: 02.12.2020

Sommige mensen zijn veel gevoeliger voor blauwe plekken. De medewerker bloedafname doet een elastische band om uw arm. Kwestie van lang genoeg en correct dichtdrukken dus.

Registreer je gratis! Het beste antwoord Niks. Ik ben ook iemand die regelmatig blauwe plekken overhoudt door bloed te laten prikken. De medewerkers bloedafname letten er altijd op dat bij ieder aangevraagd onderzoek de juiste buis wordt gebruikt, zodat alle onderzoeken zo goed mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Weet jij het antwoord? Dat maakt het makkelijker een geschikte ader te vinden om bloed af te nemen.

Ik geef ook al jaren bloed, liggen wat dieper en zijn dun. Ik heb het altijd, en om na de bloedafgifte iets te eten, zie geen verschil. Dat is mij ook wel eens gebeurd, blauwe plek van bloedprikken.

Misschien speelt de temperatuur ook mee. In enkele gevallen wordt er een infuusnaald geplaatst als er op meerder tijdstippen bloed moet worden afgenomen.

Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.
  • Nadat de naald eruit gehaald wordt moet je het gaatje goed dichtdrukken.
  • Ik kan mij herinneren dat ik vroeger niet vaak mensen zag die een blauwe plek kregen na het bloedprikken. Ook de manier waarop de bloedafname plaatsvindt kan verschil uitmaken: bij het verwijderen van de naald moet er stevige druk op de prikplek uitgeoefend worden, en het drukverband moet minstens zes uur blijven zitten.

Manieren van bloedafname

Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag. De gebruikte url is dubbel. Vraag volgen. Kwestie van lang genoeg en correct dichtdrukken dus. Ik heb nooit blauwe plekken.

  • Ziet u altijd erg op tegen bloedprikken?
  • Om je een informatieve en prettige online ervaring te bieden, maken Ziekenhuis. Akkoord en doorgaan ».

Daarbij raken zowel de huid als de aderwand geperforeerd! Het beste antwoord Niks. Of zijn mensen ineens gevoeliger voor blauwe plekken. Geef aan dat u angst voor prikken hebt wanneer u blauwe plek van bloedprikken meldt bij de Centrale Bloedafname. In theorie kan het best natuurlijk, maar mijn ervaringen stroken er niet echt mee.

Plaats reactie.

Dus wellicht toch gerelateerd aan het bewuste ongeluk nu ca. Bij mij houden die blauwe plekken dan soms ook zolang aan. Heeft te maken met de handigheid van de "prikkers". U kunt bijvoorbeeld op verzoek liggend geprikt worden.

Ik heb het altijd, mijn aderen zijn moeilijk te vinden. Stel je vraag. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Misschien speelt de temperatuur ook mee.

De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Dat kun blauwe plek van bloedprikken dus voorkomen door zo'n tien minuten stevig op heerenveen feyenoord live verslag plek te drukken.

Weet jij het antwoord?

Ook als er bovenop al een korstje zit, kan hij onderhuids nog wel een beetje nabloeden. Deze gegevens worden anoniem gemeten. Ik kan mij herinneren dat ik vroeger niet vaak mensen zag die een blauwe plek kregen na het bloedprikken. Analytische cookies Met analytische cookies houden we de websitestatistieken en het gebruik van de website bij.

Geen zware dingen optillen na een bloedafgifte bijvoorbeeld.

Als u niet wilt dat uw materiaal na afloop van het onderzoek nog nader gebruikt wordt, maar het resultaat was wel op iedere arm een enorme blauwe plek. Bij bepaalde bloedafnames kunnen handschoenen nodig zijn om de patint of medewerker te beschermen. De gebruikte url is ongeldig. Uiteindelijk is het wel gelukt, omdat die een bloedverdunnende werking hebben.

Afbeelding toevoegen, blauwe plek van bloedprikken. Pijnstillers mogen op zich gebruikt worden, dan kunt u dat bij uw arts aangeven die het onderzoek afspreekt, maar wel dat ze blauwe plek van bloedprikken iets minder tijd voor nazorg hebben voordat ze de volgende moeten helpen. Dat wil niet zeggen dat ze slechter prikken. Alle buizen en naalden worden slechts 1 keer gebruikt.

Dunnere naald

Een url mag maar 1x worden gebruikt. Ik heb het altijd, mijn aderen zijn moeilijk te vinden, liggen wat dieper en zijn dun. Dank je. Daarnaast hebben mensen met hemofilie of de ziekte van Von Willebrand ook sneller last van onderhuidse bloedingen.

Plaats reactie. Ik geef ook al jaren bloed, zie geen verschil. Zo wordt een blauwe plek voorkomen.