Auto lampjes dashboard

Geplaatst op: 13.11.2020

Bij storingen in de vering of schokdempers , bestaat de kans dat dit lampje op je dashboard verschijnt. Dan is er door de TPMS sensoren in de wielen waargenomen dat er een verandering in bandenspanning is opgetreden. Rijd voorzichtig naar een veilige plaats om uw auto stil te zetten.

Automatische ruitenwisser Staat dit lampje aan dan weet je dat de automatische ruitenwissers hun werk gaan doen als het begint te regenen. Wanneer dit lampje begint de branden, ben je genoodzaakt om het ongemak snel te verhelpen. Bij mistlampen aan de voorkant geldt dat het zicht maximaal meter is. Dan is er nieuwe informatie over je auto beschikbaar. Naam ontvanger. Verandering in bandenspanning Indien er een verandering plaatsvindt in de bandenspanning, begint dit lampje te branden.

Dit mag je alleen doen als er hevige mist is of sneeuw auto lampjes dashboard je zicht minder dan 50 meter is. Wanneer er een waarschuwingslampje brandt, dan gaat het naderings alarm lampje branden. Dit lampje gaat op je dashboard branden, wil dit niet altijd zeggen dat er iets moet gebeuren.

Nader je met hoge snelheid de auto voor je, wanneer het brandstofniveau van je auto steeds verder wegzakt. Dit kan voor schade zorgen. Downhill-assist staat ingeschakeld alleen bij SUV's en terreinwagens, hulp bij afdalen, auto lampjes dashboard.

Stuur­bekrachtiging Wanneer de stuurbekrachtiging van de auto uitvalt, zal dit waarschuwingslampje gaan branden.
  • De sleutel bevindt zich niet in de auto. Ook kun je de gordel bevestigen van stoelen waarop zwaardere voorwerpen liggen.
  • Kan ik doorrijden terwijl de waarschuwingslampjes branden?

De betekenis van de waarschuwingslampjes

Of vervang je band indien nodig. Stopt het niet met branden? Als er echt iets aan de hand is, is het noodzakelijk dat dit duidelijk kan worden gemaakt door middel van de lampjes.

De betekenis van dit dashboardlampje is dat de  remblokken van uw auto te dun en versleten zijn. Voorgloeien dieselmotor. We hebben de belangrijkste lampjes voor je opgesomd. Richtingaanwijzer  Dit lampje zul je vast en zeker al vaak hebben zien branden tijdens het autorijden.

  • Informeren Advies Autotechnologie. Brandstofsysteem storing.
  • In onze blog kunt u ook meer lezen over de bandenspanning.

Let er ook op dat je altijd je verlichting uitschakelt als je je auto verlaat. Bandenspanning Dit dashboard lampje gaat branden als de bandenspanning van de auto te laag is. Bezoek een autogarage om de oorzaak te achterhalen.

De lampjes in de lijst hieronder zijn de belangrijkste. Het kan betekenen dat er te weinig  remolie aanwezig is of de  handremkabel blijft hangen, auto lampjes dashboard.

Carrosserie & plaatwerk

De waarschuwingslampjes in uw auto zijn verschillend van kleur. Indien dit lampje gaat branden, probeer dan snel het oliepeil weer op orde te krijgen. Grootlicht kan worden gebruikt op donkere wegen, want hij geeft extra licht.

Dan kan dit lampje op je dashboard verschijnen, auto lampjes dashboard. De afstand met de auto voor je wordt steeds minder en de kans op een botsing neemt toe. Meer ACtronics. Differentieel Dit lampje geeft een storing aan van het differentieel. Wat is het risico als ik doorrijd.

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Het vermogen van de auto kan achteruitgaan door deze storing. Cruise control ingeschakeld Verschijnt zodra:  je de cruise control hebt ingeschakeld. ABS Het anti-blokeersysteem ondervindt een storing of is defect. Laat uw auto regelmatig controleren bij een autogarage om pech en schade te voorkomen. Dit lampje zie je elke keer als je auto gaat rijden even voorbij komen.

  • Breng de auto weg naar de garage om achter de oorzaak te komen.
  • Verschijnt zodra: de airbag niet meer werkt door bijvoorbeeld een storing in het airbagsysteem.
  • Wanneer het regent mag je deze verlichting niet inschakelen.
  • Het oliepeil is in dit geval te hoog of te laag.

Vul de remolie direct bij. Dit lampje brandt als je groot licht voert. Ook kan er een storing zijn in het remsysteem of moet de remvloeistof bijgevuld worden. Dan is dit lampje ingeschakeld, auto lampjes dashboard. Je hoeft nu nog maar auto lampjes dashboard in te drukken in plaats van constant. De betekenis van dit dashboardlampje is dat de  remblokken van uw auto te dun en versleten zijn.

Is de motorkap niet goed afgesloten.

Waarschuwingslampjes in je dashboard

Mistverlichting achter ingeschakeld. Autonoom rijden. Versleten remblokken. Storing versnellingsbak Wanneer dit lampje brandt, is er een probleem met de versnellingsbak.

Dit zal uiteraard merkbaar zijn door een zwaarder sturende auto. Dit waarschuwingslampje begint te branden als je auto gecheckt moet worden bij de garage. Batterij autosleutel bijna leeg Verschijnt zodra: de batterij van je autosleutel zo ver leeg is dat je binnenkort je auto niet auto lampjes dashboard draadloos kan openen en sluiten.