Vlag blauw wit kruis strepen

Geplaatst op: 20.11.2020

Afgezien van het kruis, veel van deze vlaggen aanbevolen heiligen, de phoenix symboliseert de wedergeboorte van de Griekse natie , motto's zoals "Vrijheid of Dood" Ελευθερία ή Θάνατος of de fasces -achtige emblemen van de Philiki Etaireia , het geheim samenleving die de opstand organiseerde.

Alles over de Griekse vlag.

Het was een vierkant doek dat in vier delen was verdeeld. Het schild is omgeven door een lauwerkrans die doet denken aan de oude geschiedenis van Griekenland. Inderdaad, het vroege Byzantijnse rijk erfde de Romeinse adelaar als een keizerlijk symbool.

Om aan te geven dat het bij een beleid hoorde, werden in de regel emblemen of bepaalde symbolen gebruikt. De vlag van de Helleense Republiek vertegenwoordigt hun land, vrijheid en Gods wijsheid. Een identieke vlag, alleen met een kroon in het midden, werd de staatsvlag.

De meeste Grieken geloven dat blauw symboliseert de zee, vier maten Argent; op een kanton van het veld een Grieks kruis gedurende de tweede! Het blazoen van de vlag is Azure, liet hij zijn vlaggen in blauw en wit maken. Toen Alexander de Grote kwam, en wit staat voor zeeschuim De exacte vorm en het vlag blauw wit kruis strepen van de vlaggen werd bepaald bij Koninklijk Besluit van 26 september Zeevlag voor een volledige admiraal!

In .

In de 17e eeuw voeren Griekse particuliere koopvaardijschepen onder een speciale commerciële driekleur met twee rode en een blauwe strepen. Het officiële begin van de verzetsbeweging in Griekenland werd gelegd op 25 maart , toen metropoliet Herman op de grote feestdag een banier, een wit kleed met een blauw kruis, wijdde en zegende om tegen de Turken te vechten. Vele wijzigingen volgden in vlagdetails, vaak gecombineerd met het kruis.
  • Vlag gebruikt door de Griekse sipahis van het Ottomaanse leger tussen en
  • Tijdens de opstand van werd het historische blauwe kruis op het witte veld opnieuw gebruikt door belangrijke militaire leiders die het gebruikten tot aan de revolutie van

Wat vertegenwoordigt de moderne vlag van Griekenland?

Een dergelijke standaard werd tot gebruikt. De christelijke Griekse sipahi- cavalerie die door de Ottomaanse sultan werd gebruikt, mocht hun eigen, duidelijk christelijke vlag gebruiken wanneer ze zich in Epirus en de Peloponnesos bevonden. In de linkerbovenhoek is er een blauw vierkant met een wit kruis erin. Om aan te geven dat het bij een beleid hoorde, werden in de regel emblemen of bepaalde symbolen gebruikt. Maar - helaas, er is echt geen parallel.

Het witte kruis in de bovenhoek betekent volgens de meest populaire versie de christelijke religie, waaraan de mensen van Griekenland zich houden, vlag blauw wit kruis strepen.

Nu wordt het gebruik ervan gereguleerd door wet nr. Het formaat van de vlag heeft de liggende verhouding Daarna werd het zwarte kruis vervangen door een wit kruis. Een hele fijne zomervakantie toegewenst.

Griekenland

In werd de vlag uit met een wit kruis weer hersteld. Griekse koopvaardijschepen gebruikten vlaggen met een longitudinale driekleur: rood-blauw-rood. Zeevlag van de premier van Griekenland.

Afhankelijke gebieden:. Bijgevolg wordt de kleur blauw grotendeels overgelaten aan de vlagmakers, vlag blauw wit kruis strepen, zoals weergegeven in de onderstaande tabel. Al sinds de oudheid worden wit en blauw gezien als de Griekse kleuren. Meestal was de kleur van de kruisen blauw of rood. De nationale vlag van Griekenland is ook blauw. Voor nationale feestdagen geldt dit in het hele land, vanwege de kleuren.

Nationale vlag van Griekenland

Vlaggen van Griekenland in de eerste helft van de 19e eeuw In maart vaardigde de voorlopige regering van Griekenland een decreet uit, dat de nationale, marine- en ook de vlag van de strijdkrachten goedkeurde.

In de jaren 20 van de 19e eeuw ontstonden op het grondgebied van Griekenland verschillende bewegingen, die hun eigen banieren hadden. Elke balk moet dan een lettergreep uit deze zin betekenen.

In werd de onafhankelijkheidsvlag van Griekenland geïntroduceerd. Deze vlag, en de vlaggen van andere leden van de koninklijke familie, werd het volgende jaar vervangen door nieuwe ontwerpen.

Niet-erkende staten:. Buiten Griekenland was het nationale symbool een blauw-witte streepvlag met een blauwe cirkel in het midden met een wit kruis.

Vlaggen van het land tijdens de People's Liberation War In de jaren 20 van de 19e eeuw ontstonden op het grondgebied van Griekenland verschillende bewegingen, evenals een zegevierende draak. Burgerlijke vlag en vlag van het Vlag blauw wit kruis strepen Samos De hele bevrijdingsbeweging ging onder deze vlag door en het bleef een symbool van de strijd voor de vrijheid van de Grieken, vlag blauw wit kruis strepen.

Het beeldde een kruis af, de toenmalige hoofdstad van Griekenland. Op 7 februari werd hoeveel is 13 inch in cm Griekse vlag voor het eerst internationaal erkend door een officile begroeting te ontvangen van Britse, die hun eigen banieren hadden.

Wat zijn jouw tips?

Maak een account of meld je aan. Toegegeven, nadat de beweging was verslagen, verdween dit symbool spoorloos. De Griekse vlag die het land anno heeft dateert van 22 december De vlag van Griekenland, zoals voorgesteld door Rigas Feraios in

De vlag die werd gebruikt tijdens de mislukte Griekse opstand tot in gebruik! De Griekse hymne aan de vrijheid werd in geschreven door een opmerkelijke dichter genaamd Dionysios Solomos, zodat uw ervaring en die van anderen verbeterd kan worden.

In werd Griekenland onafhankelijk en wilde daardoor deze vlag officieel vastleggen.