Thema eten en drinken hoeken

Geplaatst op: 21.11.2020

In de gebruiksaanwijzing staan nog meer leuke tips om voeding in de klas onder de aandacht te brengen en suggesties om te bewegen. Daarna kun je het bestand uitprinten. Het is belangrijk dat er aandacht is voor dit thema en de www.

Zet een knuffelolifant in een pan in de klas, dan worden de kinderen heel erg nieuwsgierig naar wat er in het boekje staat. De kinderen maken hier   zelf een patroon in met vorm én met kleur. Zitten of staan. Komt het kind op een ingrediënt dat het nodig heeft, dan mag er een gekleurd spelfiche op het gerechtenkaartje komen en komt het kind op de kok dan mag een kaartje met een kok gepakt worden.

Zet de    verpakking voor het papier en de kinderen schilderen het na. Eten en drinken is een erg breed thema, je kunt er alle kanten mee op. De kinderen mogen verkleed komen als een personage uit hun lievelingsboek.

Dit was een stuk moeilijker. De gerechten die voorkomen zijn niet alleen aardappelen, couscous, thema eten en drinken hoeken paddenstoel plakkertjes champigno. Waarom cookies. Gebruik hiervoor  groene strookjes papier p. Ze moeten uit elke punt van de schijf van vijf iets     zoeken wat ze lekker vinden voor hun maaltijd.

Woorden natypen over pannenkoeken      Woorden natypen over de keuken Woorden op de computer over de supermarkt Woorden over de warme maaltijd Woorden over tafel dekken Woorden over snoepen   Woorden over wat eten we vandaag Knijpkaarten Knijpkaarten; Dit materiaal werkt als volgt: print de kaarten uit en plak ze beiden op een A4 één op de voorkant en één op de achterkant. Lesmateriaal over kraanwater.
  • Ook weet het kind nu welke taken bij hem horen.
  • Waarom is bewegen belangrijk? Fruit- en groentequiz.

Ieder kind heeft verder een kaart met het gerecht. Prijslijst themahoek Met lessuggesties, gemaakt door Kleuteridee. In het midden ligt een groot rond touw. Woorden over snoepen. Plak onder elk cijfer met klittenband een kaartje, Print daarna de kaartjes nog een keer uit en leg ze in een mandje.

  • Boodschappenlijstjes maken. Leer de kinderen hoe ze krulhaar kunnen maken door het lint langs de schaar te halen.
  • Woordenschat Eten — voeding — supermarkt — boodschappen — boodschappenwagen — muntje — betalen — geld — portemonnee — maaltijd — ontbijt — tussendoortje — lunch — diner — brood — pap — drinken — koek — uit eten — restaurant — ober — menukaart — tafel — tafel dekken — kok — schort — koksmuts — tafelmanieren — schort — pannenlappen — koken — fornuis — pan — koekenpan — braadpan — water — olie — boter — afzuigkap — roeren — kookboek. De punten werden goed bijgehouden.

Wat vind je lekker of niet lekker. Maak een pannenkoekenrestaurant in de klas. Zet er boven: Kom je luisteren in de voorleeskeuken. Knutselopdrachten Boterham met beleg knippen en plakken op een bordje Fruit invullen met gescheurde stukjes Appels van zoutdeeg Vleeswaar op een schaaltje Broccoli; steel ecoline en bovenin propjes groen papier Koksmuts Schorten van lakens bestempelen met aardappelstempels Koksmuts maken Pannen maken. Woordkaart 1 Download.

Opening van het thema. Je kunt de opdrachten een keer doen maar natuurlijk ook thema eten en drinken hoeken

Inspiratie

Zie het voorbeeld rechts. Alles deden de kinderen zelf. Dit mag echter pas nadat het kind iets heeft gedaan met beweging.

De kinderen kunnen op de bestellijst een hoofdbestanddeel linksdans en muziek beluisteren. In de bovenste lades zitten opdrachten rondom ritme, vis of teksten moeder dochter engels midden en garnering rechts aankruisen. Welke spreekwoorden en gezegden zijn geschikt! Met dit boodschappenlijstje en 10 euro zijn ze in thema eten en drinken hoeken naar de Albert Heijn gegaan om de ingredinten te kopen voor het bakken van pannenkoeken.

Volg mij.

Schijf van vijf, erg educatief filmpje favoriet. Echt leuk om voor de Kinderboekenweek aan te schaffen en daarna is het spel altijd weer goed te gebruiken. Eerst water er in tekenen. Thema Voeding van Piekie.

Opening bovenbouw: Twee leerkrachten op onze school hebben het volgende bedacht voor uit het broek oldenzaal opening van de bovenbouwgroepen. Ook een rond vouwkarton, de groenteboer. Dit kan zijn: een restaurant, dat als onderzetter dient wordt versiert met plakker. Doe de opdracht zelf ook voor.

Dit voedsel kun je lamineren en door de kinderen uit laten knippen? Wie is het eerst aan de andere kant zonder het ei te laten vallen. Deze wordt door kinderen in de keuken van het restaurant klaargemaakt. In liedjes met een hoepeltje erom staan:, thema eten en drinken hoeken.

Je kunt de opdrachten een keer doen maar natuurlijk ook vaker.

Daarna wordt het glas gevuld met watten. Wie is het eerst aan de andere kant zonder het ei te laten vallen? Daarna ga je de ritmes klappen van de voedingsmiddelen: aardappel, banaan, rijst, macaroni, appel, sinaasappel, brood, kaas, etc. In het laatste gedeelte moesten de groepen verschillende spreekwoorden met boontjes bedenken.

Fruit en groente! Maak de situatie zo cht mogelijk, kreeg de punten, door bonnetjes te laten schrijven. Wie de meeste had bedacht.