Hans andreus jij bent zo mooi anders dan ik

Geplaatst op: 22.02.2021

Ik streel je mond. De zon danst zijn toch maar kleine rol met zoveel overgave dat het heel stil wordt, hier, in dit deel van het heelal. Hans Andreus 29,

Het bevat een van de liefste liefdesgedichten: Ik heb je liever Ik heb je liever dan brood, al zegt men dat het niet kan en al kan het ook niet. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Verzamelde gedichten En: De huizen pikken als kippen in het landschap van schrale bossen groen en groen van dalende velden een kerk staat als een kind van negen jaar met krullen blauwe nonchalante rook drijft ergens schuin omhoog zon en maan staan wit en spierwit in dezelfde hemel ik wil de telegraafdraden bespelen ik wil zeepaardjes loslaten zij zijn zo ernstig en zo mooi zij zien niet dat men glimlacht ik ben zo ver weg als het woord dodekanesos ik ben zo bang als het laatste blad aan een boom in de winter het is zo dun geworden dat men alleen de nerven ziet het gelooft niet meer aan vogels ik herinner me ik heb je borsten afgerond ik verlengde je dijen ik bond je voeten in ik schaafde je schouders ik ontstak je ogen ik zong je je mond voor maar ik ben hier niet meer ik ben verder weg dan lucht of aarde Erik-Jan Hummel Hans Andreus — Je bent zo mooi anders.

Bekijk de hele lijst. Zo mooi anders 2.

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Hij heeft een verstandelijke beperking en nier en vaat problemen. Ademen wordt kalmer. Ik vind dit gedicht zeker de moeite om eens te lezen ter ontspanning. Zo mooi anders 19, al zegt met ook dat het niet kan en al kan het ook niet.

  • E-mail vereist Adres wordt niet getoond.
  • Dat is anders in onderstaand gedicht uit later werk: Trouwens, woorden Trouwens, woorden zijn ook als vrouwen: ze te willen dwingen haalt niet veel uit. Dat over deze bundel nog geen recensies te vinden zijn, is helaas een teken aan de wand: Andreus wordt niet zo veel meer gelezen.

Een ontroerend liefdesgedicht van Hans Andreus

Naast liefdesgedichten is bijvoorbeeld ook een liefdevol afscheid of een liefdevolle observatie geselecteerd. Reviews Schrijf een review. Home About. Hierdoor zijn ze altijd open en vriendelijk tegen iedereen. Ik wou dat ik een vogel was

Auteur: Hans Andreus. Niemand moet anders zijn dan hij werkelijk is. Zonder dit gedicht geheel te willen duiden is het duidelijk dat door de tegenstellingen wat denkwerk van de lezer vereist wordt om het gedicht te begrijpen. Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies! Andere verkopers 4. Het licht natuurlijk weer ik kan er niets hans andreus jij bent zo mooi anders dan ik doen mijn vroomheid in fatsoen en onfatsoen gelooft alleen in wat men zelden ziet het licht de lucht de zon dit dat en anders niet.

Verzamelde gedichten Zo blijkt ook uit een gedicht uit een vroege bundel: Ik streel je mond!

Meer afbeeldingen

Je reageert onder je Facebook account. Heel anders en zo bijzonder. De wilde bloemen staan te lachen in het warme bad van de zon. Lees de eerste pagina's.

Dit gedicht is dood. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Zo blijkt ook uit een gedicht uit een vroege bundel:. Liever dan vrolijkheid of regen, liever nog dan ik heb je lief. Mann in de bestsellerlijst.

Lees de eerste pagina's

Je bent zo                                                                                                       mooi anders dan ik, natuurlijk niet meer of minder maar zo mooi anders, ik zou je nooit anders dan anders willen. Regen Het regent buiten niemand weet waarom de regen valt maar doet maar doet maar dom ik voel mij tot geen regen geen nat hoofd verplicht ik ben niet goddeloos ik duld en wacht het licht Het licht natuurlijk weer ik kan er niets aan doen mijn vroomheid in fatsoen en onfatsoen gelooft alleen in wat men zelden ziet het licht de lucht de zon dit dat en anders niet.

Ik kan niet nalaten met twee van die mooie gedichten te eindigen, in de hoop dat Andreus meer gelezen gaat worden. Een bloemlezing vraagt altijd om een verantwoording: waarom staan bepaalde gedichten er wel in, en waarom sommige niet. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Van generatie op generatie wordt zijn liefdeslyriek gelezen, al zegt met ook dat het niet kan en al kan het garage mol sheer arendskerke niet.

Wanneer ik sterren was! Ik heb je liever dan brood, doorgegeven en geciteerd. De sonnetten van de kleine waanzin 2. U kunt zich op elk moment afmelden door op de link in de voettekst van onze e-mails te klikken. Het bevat een van de liefste liefdesgedichten:. Bij elke bloemlezing kan de lezer balen dat zijn favoriete gedichten niet in de bundel zijn opgenomen!

Je bent zo

Het komt als vuur en zorgeloos. Scan deze QR Code met je mobiel. Ik heb je liever dan brood, al zegt met ook dat het niet kan en al kan het ook niet. Voor uur besteld, dinsdag in huis Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Zo mooi anders 2. Het licht natuurlijk weer ik kan er niets aan doen mijn vroomheid in fatsoen en onfatsoen gelooft alleen in wat men zelden ziet het licht de lucht de zon dit dat en anders niet. So what.